Geuren & ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten voor slaap en tegen slapeloosheid 

 

Intro

 

We zullen allemaal een periode in ons leven krijgen waarin we moeite hebben met  slapen. Dit kan zich uiten in problemen met inslapen of 's nachts vaak wakker  worden. Dit is meestal niet langdurend, maar soms, wanneer het een aanhoudend  probleem wordt, kun je lijden aan slapeloosheid. Er zijn vele oorzaken voor  slaapstoornissen en gelukkig ook vele manieren om deze te behandelen. Lees  verder voor meer informatie over deze aandoening en voor slaaptips. 

Wat is slapeloosheid? 

 

Slaapproblemen worden vaak gezamenlijk aangeduid als slapeloosheid. Je kunt  lijden aan slapeloosheid als je regelmatig: 

● Moeite hebt met inslapen of doorslapen 

● Vroeg wakker wordt en niet meer kunt inslapen 

● Jezelf moe voelt terwijl je pas wakker bent geworden 

● Het moeilijk vindt om overdag een dutje te doen, zelfs wanneer je moe bent ● Jezelf de hele dag door moe en prikkelbaar voelt 

● Moeite hebt met concentreren gedurende de dag doordat je niet genoeg hebt  geslapen

Oorzaken van slaapstoornissen

 

Er zijn verschillende redenen voor slaapproblemen. Dit kan gaan om stress, angsten  of depressie, lawaai, een kamer die te warme of te koud is, een oncomfortabel bed,  alcohol, cafeïne of nicotine, jetlag, ploegendienst of medische aandoeningen zoals artritis of rugpijn. Als je moeite hebt met slapen, moet je achterhalen wat de oorzaak  is zodat je de juiste stappen kunt nemen om beter te slapen.

Het behandelen van slaapproblemen

 

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je te helpen beter te slapen. Hier  zijn enkele effectieve slaaptips: 

Wend je tot de natuur 

Er zijn natuurlijke manieren om je te helpen beter te slapen. Dit kan het gebruik van  een essentiële olie om te slapen omvatten. Je kunt deze olie, zoals lavendel, op je  kussen druppelen. Je kunt ook proberen om minstens een uur voor het slapengaan  wat te ontspannen. Probeer een ontspannend bad te nemen met producten die  essentiële oliën bevatten, zoals Palmolive Wellness, Balance, een douchegel met  hennepzaadextract en essentiële oliën. Of probeer Palmolive Memories Of Nature, Sunset Relax douchegel, met  lavendel. 

Slaaphygiëne 

Probeer goede slaapgewoonten te vormen door elke dag op hetzelfde tijdstip naar  bed te gaan en op te staan. Vermijd cafeïne voor bedtijd en minimaliseer de  hoeveelheid tijd die je in bed doorbrengt wanneer je niet slaapt. Probeer ook je  schermtijd, voordat je naar bed gaat, te beperken. Hieronder valt tv kijken en het  gebruik van je telefoon. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit  slaapproblemen veroorzaakt. Veel schermtijd beïnvloedt je vermogen om in slaap te  vallen en vermindert de kwantiteit en kwaliteit van je slaap. 

Licht 

Het licht in je kamer kan slaapproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat je kamer  donker en stil is wanneer je naar bed gaat. Probeer dikke gordijnen of jaloezieën te  plaatsen die het licht blokkeren en gebruik een oogmasker en oordopjes. 

Lichaamsbeweging 

Regelmatige lichaamsbeweging helpt als je niet kunt slapen. Het is het beste als je  dit minstens vier uur vóór je bedtijd doet. 

Comfort 

Zorg ervoor dat je een matras en kussens hebt die comfortabel zijn en je de juiste  ondersteuning bieden. Je kunt ook een essentiële olie om te slapen gebruiken, zoals  lavendel. Je kunt deze olie op je kussen druppelen. Een paar druppels is al  voldoende.

Praat met een professional 

Als je de natuurlijke manieren hebt geprobeerd om je slaapproblemen te verhelpen  en je hebt er nog steeds last van, zoek dan professioneel advies van je apotheker of  arts. 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DE VIND-JE-GEUR-QUIZ

JE PERFECTE GEUR MATCH

 

Geniet van een geur die helemaal bij jou, je stemming en je passies past. Doe vandaag nog onze snelle quiz om de jouwe te ontdekken.

Start de quiz

Palmolive logo with flowers