Voel je dicht bij de natuur

Hulp van de natuur om met stress om te gaan 

 

Intro

 

We zullen allemaal wel eens stress ervaren in ons leven. De oorzaak van stress kan  van bijna overal komen, waaronder verhuizingen, werk, familie of vrienden. Omgaan  met stress wanneer je het voelt is belangrijk om je goed te blijven voelen en de  negatieve effecten van stress op afstand te houden. Om stress te verminderen en  innerlijke spanningen los te laten, kan het zeer heilzaam zijn om dichter bij de natuur  te komen. Lees verder om de voordelen van de natuur te ontdekken bij het omgaan met stress. 

Wat is stress

 

Stress is de reactie van het lichaam wanneer het zich bedreigd voelt of wanneer het  onder druk staat. Wanneer dit gebeurt, stromen specifieke chemicaliën en hormonen  door je hele lichaam. Dit veroorzaakt een vlucht- of vechtreactie. Niet alle stress is  hetzelfde en een beetje stress kan zelfs nuttig of motiverend zijn. Het verminderen  van stress, wanneer je het opmerkt, is echter wel belangrijk omdat stress soms je  humeur kan beïnvloeden. Omgaan met stress lijkt soms misschien niet makkelijk,  maar er zijn enkele eenvoudige technieken die je kunt gebruiken om in je dagelijkse  leven stress te verminderen, waaronder het benutten van de kracht van de natuur. 

Het verminderen van stress

 

Er zijn een aantal manieren om stress te verminderen en innerlijke spanningen los te laten. Hier zijn er een paar die je kunt proberen om te zien welke het beste voor je  werkt. 

Breng tijd door in de natuur 

Onderzoeken hebben aangetoond dat stress wordt verminderd en mensen kalmeren  wanneer ze in de natuur of in groene ruimten zijn. Als je een stressvolle dag hebt  gehad, probeer dan een wandeling te maken in het park of in een bosrijke omgeving  en geniet van het uitzicht en van de geluiden van de natuur. Je zult merken dat je  jezelf dichter bij de natuur zult voelen en minder gestrest zal zijn. 

Lichaamsbeweging 

Regelmatige lichaamsbeweging helpt om stress te verminderen. Lichaamsbeweging  verlaagt de stresshormonen in het lichaam en helpt om endorfines vrij te maken,  waardoor je jezelf misschien beter zult voelen. Er zijn ook ontspanningsoefeningen  voor stress, zoals yoga, die helpen om stress te verlichten door het bewustzijn van je  lichaam en adem te vergroten. Je kunt het ook in je plaatselijke park uitoefenen,  zodat je zowel de voordelen van lichaamsbeweging als van de natuur ervaart. 

Steek een kaarsje aan 

Het gebruik van essentiële oliën of het branden van geurkaarsen kan helpen om  stress te verminderen. Enkele van de meest kalmerende geuren in de natuur zijn  lavendel, roos, vetiver, bergamot, ylang ylang, geranium en vele andere. Je kunt deze ook toevoegen aan een warm bad of op zoek gaan naar producten die ze  bevatten, zoals Palmolive Memories of Nature, Sunset Relax douchegel met  essentiële lavendel. 

Ontspan in bad of onder de douche 

Het nemen van een warm bad of een warme douche helpt ons vaak om te  ontspannen en kan helpen bij het beheersen van stress. Je realiseert het je  misschien niet, maar het een deel van de natuur in je eigen huis. Het geluid  van stromend water en de ontspannende geuren van douchegels en badschuim  helpen je dichter bij de natuur te voelen. Je kunt verzachtende essentiële oliën in je  bad gebruiken om je ontspanning te vergroten of een product gebruiken dat ze bevat  zoals Palmolive Wellness, Balance douchegel met hennepzaad-extract en  essentiële oliën.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DE VIND-JE-GEUR-QUIZ

JE PERFECTE GEUR MATCH

 

Geniet van een geur die helemaal bij jou, je stemming en je passies past. Doe vandaag nog onze snelle quiz om de jouwe te ontdekken.

Start de quiz

Palmolive logo with flowers