PALMOLIVE

WIE WIJ ZIJN

Wie we zijn is alles wat we doen, alles waar we voor staan en alles wat we elke dag naar jou en jouw huis brengen.

DE STEM VAN HET MERK

Onze inzet

De natuur staat centraal in alles wat we doen. Het staat aan de basis en vormt de inspiratie voor elk product en elke formule. Vanaf 100 jaar geleden toen we palm- en olijfolie combineerden in onze allereerste zeep, tot onze nieuwste productreeksen: wij stellen de natuur centraal in al onze producten.

Ons werk in de gemeenschap

Nu, meer dan ooit, hebben we een wereldwijde verantwoordelijkheid om mensen in verschillende gemeenschappen te helpen beschermen. We werken nauw samen met volksgezondheidsfunctionarissen, academici, lokale scholen en klinieken in achtergestelde gemeenschappen om kinderen en hun ouders voor te lichten over de gezondheids- en hygiënevoordelen van het wassen van hun handen met zeep.

Door middel van ons wereldwijde handenwas programma bieden we educatief materiaal en productmonsters aan scholen en gemeenschappen aan die dit het meest nodig hebben. En voor de mensen die we niet altijd kunnen bereiken, creëren we bewustzijn van de voordelen van handen wassen door middel van wereldwijde reclame en PR campagnes. Het is onze inzet om de wereld gezonder en gelukkiger te maken.

PRODUCTERVARING

Onze formules

Elke formule die we creëren is zorgvuldig samengesteld om voor je huid te zorgen, waardoor deze zacht en verzorgd aanvoelt.

Onze ingrediënten

We geven net zoveel om onze planeet als om jou. Daarom gebruiken we zorgvuldig geselecteerde en verantwoord geproduceerde ingrediënten, waarvan vele ook duurzaam zijn geproduceerd.

Onze heerlijke geuren

Met een mix van delicate geuren in elk product dat is ontworpen om je stemming te verbeteren, kun je genieten van wat tijd met jezelf en opnieuw in verbinding komen met de natuur.

Onze interessante texturen

Van zijdezachte gels tot verleidelijke fluweelzachte crèmes, we hebben een reeks zachte en interessante texturen gecreëerd om je zintuigen te prikkelen.

Gewoontes leuk maken

Houd je handen beschermd en verzorgd met onze eenvoudige, effectieve handwas-gids in 6 stappen.
1. Breng zeep aan op natte handen.
2. Wrijf handpalmen tegen elkaar.
3 & 4. Wrijf handpalmen tegen elkaar met vingers verstrengeld.
5. Wrijf terwijl de handen worden geroteerd.
6. Spoel de handen met water.

We werken eraan om onze formules van nature goed te maken voor de mens én voor de planeet

DE NATUURLIJKE WERELD EN DUURZAAMHEID

Onze toewijding aan verantwoorde productie

Wij zetten ons in om te zorgen voor mensen en voor de planeet. Daarom kopen we materialen en diensten op verantwoorde wijze in, gebaseerd op onze vier pijlers: bescherming van het milieu, ethische arbeidspraktijken, de gezondheid en veiligheid van mensen en zakelijke integriteit. We implementeren programma's en beoordelen en evalueren ons beleid en onze leveranciers voortdurend, zodat we er zeker van zijn dat onze ingrediënten altijd op de best mogelijke manier op verantwoorde wijze worden geproduceerd.

ONZE VERANTWOORDE PRODUCTIE

De manier waarop we onze producten maken, is net zo belangrijk als wat we erin stoppen. Daarom werken we aan ons "zero waste"-doel door de hoeveelheid energie en water te verminderen die we gebruiken om de producten te maken waar je van houdt. Tot nu toe hebben we de "GBCI TRUE Zero Waste"-certificering behaald in 20 fabrieken op 5 continenten en we werken onafgebroken aan hetzelfde doel voor onze andere fabrieken. We werken nauw samen met een aantal partners die ons helpen om onze ambities op het gebied van verantwoorde productie te realiseren. Voor meer informatie over wat we doen en met wie we samenwerken,  klik hier.

VERPAKKING

Onze toewijding aan de natuur gaat verder dan de ingrediënten en geuren die we zorgvuldig selecteren. We zetten ons ook in om betere, duurzamere manieren te vinden om onze plastic verpakkingen te gebruiken, hergebruiken en recyclen. We werken er hard aan om een circulaire economie voor onze plastics te creëren. Dat betekent dat we geen plastic voor eenmalig gebruik maken. Wanneer onze verpakking is geproduceerd, willen we deze zo lang mogelijk hergebruiken en recyclen. Om dit te doen, proberen we zo vaak mogelijk transparante plastic flessen te gebruiken, omdat deze op meer manieren kunnen worden hergebruikt dan gekleurde flessen.

Onze gerecyclede, transparante plastic flessen zijn een beetje grijs door het recyclingsproces en we gebruiken geen kleurstoffen om dit te verbergen. Als we dat wel deden, dan zou de kwaliteit van het plastic worden aangetast. De flessen zouden dan niet zo veel toepassingsmogelijkheden meer hebben wanneer ze weer in het recyclingsysteem terechtkomen. We hebben nog niet de perfecte circulaire economie voor onze plastic verpakkingen bereikt, maar we worden er elke maand en elk jaar beter in. Zo doen we meer voor ons, voor jou en voor de aarde.

 

Anzio Plant
Photo credit: Daniele Zompatori

Hoe jij kunt helpen

Het is belangrijk voor de duurzaamheid van een product om afval te verminderen in elke fase van de product-levenscyclus. Maar we kunnen dit niet in ons eentje doen. Met jouw hulp, door onze producten en verpakkingen te recyclen, kunnen we onze doelen bereiken. Lees je Palmolive productetiket en controleer je regionale recyclingsregels voor meer informatie over het recyclen van onze Palmolive verpakkingen.