Voel je dicht bij de natuur

HET BELANG VAN DE NATUUR EN MINDFULNESS

Intro

 

Wellness is nu snel een essentieel onderdeel van ons leven aan het worden. Het is  een concept wat al eeuwen door mensen wordt gebruikt om zich meer verbonden te  voelen met zichzelf en hun omgeving. Wellness helpt ons te kalmeren, vooral in een  steeds veeleisender wordende wereld waarin het makkelijk is om jezelf te verliezen. 

Wat is wellness? 

 

Wellness wordt omschreven als het actieve proces van bewustwording en het maken  van keuzes voor een gezond en bevredigend leven. Het draait om veel meer dan  slechts vrij zijn van ziektes. Het is een alsmaar veranderend proces van groei en  ontwikkeling dat betrekking heeft op elk aspect van je leven, daarom is het zo  belangrijk. Wellness wordt vaak onderverdeeld in zes verschillende aspecten, soms  wel twaalf. Wij zullen in dit artikel 8 aspecten van wellness behandelen zodat je een  goed overzicht krijgt van wat het is en hoe je eraan kunt werken. 

1. Fysiek 

Fysieke wellness, of lichamelijk welzijn, heeft betrekking op alle aspecten van onze  lichamelijke gezondheid. Dit omvat het behouden van een gezond lichaam door  voedzaam te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen. De  lichaamsbeweging die je doet kan zelfs licht zijn. Je kunt bijvoorbeeld elke dag een wandeling maken om de natuur en het landschap in je op te nemen. Fysieke wellness omvat ook dat je luistert naar je lichaam en ervoor zorgt wanneer het  tekenen van ziekte of vermoeidheid toont. 

2. Mentaal 

Mentale wellness, of mentaal welzijn, draait om je interacties met de wereld door te  leren, problemen op te lossen en creatief te zijn. Je kunt dit op veel manieren doen.  Je kunt bijvoorbeeld nieuwe dingen leren op het internet, een nieuwe studie volgen,  een boek lezen, knutselen, naar het theater gaan of meer te weten komen over de wereld om je heen terwijl je een gezonde wandeling maakt. 

3. Emotioneel 

Je emotionele wellness draait om het begrijpen van je gevoelens, je vrij voelen om  deze te uiten en het vermogen te hebben om effectief met stress om te gaan.  Mindfulness is zeer nuttig om je hiermee te helpen. Er zijn vele mindfulness oefeningen die je kunt proberen om te zien welke het beste voor je werkt. Een paar  hiervan maken gebruik van yoga, tai-chi of meditatie. Je kunt zelfs mindfulness  oefenen onder de douche. Dit is hoe: 

● Neem geen enkel elektronisch apparaat mee naar de badkamer ● Verzamel je handdoek en alle andere spullen die je nodig hebt en behandel elk  item met zorg 

● Benoem elk kledingstuk terwijl je jezelf uitkleedt en leg deze dan zorgvuldig en  met aandacht weg 

● Denk diep na over hoe je gaat douchen en jezelf gaat reinigen voor het welzijn  van je lichaam en geest 

● Voel het water terwijl het je lichaam raakt, wees dankbaar dat je warm stromend  water hebt 

● Let op je gedachten, ze kunnen naar het verleden of naar toekomstige  gebeurtenissen drijven 

● Was je lichaam op een andere manier dan normaal 

● Adem diep in en vul je lichaam met de geur van je douchegel ● Droog jezelf af na het douchen en laat je badkamer netjes achter voor je  volgende douche 

Je kunt vele ‘mindfulness voor beginners’ handleidingen vinden op het internet. Deze  kunnen je op weg helpen bij je doel om met meer mindfulness te leven. 

4. Spiritueel 

Spirituele wellness draait om het ontdekken en ontwikkelen van een reeks waarden  die je helpen om betekenis en een doel te vinden in het leven. Sommige mensen  doen dit door middel van religieuze praktijken, terwijl anderen op andere manieren betekenis vinden. Veel mensen vinden mindfulness-oefeningen nuttig om hun  spirituele betekenis te helpen vinden en ontwikkelen. 

5. Sociaal 

Sociale wellness draait om je interacties en relaties met andere mensen. Het draait  om contact maken met anderen en om het bijdragen aan gemeenschappen en aan  het leven van andere mensen. Dit is een cruciale manier om een netwerk van  familie, vrienden en romantische partners op te bouwen en deze relaties te  koesteren en te onderhouden. 

6. Milieu 

Wellness van het milieu inspireert ons om een levensstijl aan te houden die  respectvol is voor onze leefomgeving en de natuur. Natuur en landschap staan  centraal bij deze vorm van wellness. Het kan een vorm van mindfulness zijn om tijd  in de natuur door te brengen en je omgeving te waarderen. Het kan je kalmer en  minder gestrest maken en je meer verbinden met jezelf en de wereld. Probeer eens  in je eentje een wandeling te maken of een wandeling te maken in het bos en actief  te genieten van de geluiden, het uitzicht en de geuren van de natuur. Neem de tijd  om de lucht en bloemen te ruiken, wees stil en luister naar de vogels en het geritsel  van de bomen. Je zult je snel beter en meer verbonden voelen. Je kunt ook de  goede eigenschappen van de natuur in huis halen door te tuinieren, een paar  planten in huis te hebben en zelfs door producten te gebruiken die natuurlijke  ingrediënten bevatten. Palmolive heeft een groot assortiment huidverzorgingsproducten die doordrenkt zijn met essentiële oliën en delen van de  natuur, zoals Palmolive Wellness Massage, een zachte douchescrub met zeezout,  aloë & essentiële olie. Sluit je ogen en adem de subtiele geur van de natuur in. 

7. Financieel 

Financiële wellness draait om het leren hoe je jouw financiële uitgaven het beste kan beheren. Dit is noodzakelijk omdat geld een cruciale rol speelt in ons leven. Als we  niet genoeg geld hebben, beïnvloedt dit onze algehele gezondheid. Effectief leren  omgaan met geld en leren hoe je moet budgetteren helpt onnodige stress te  verminderen. 

8. Werk 

Werk wellness heeft betrekking op je werkleven. Onderdeel daarvan is je nuttig  voelen, bijdragen aan een groter geheel en hiervoor worden erkend. Werk kan voor  velen van ons een grote stressfactor zijn, dus het is belangrijk om hier enige  aandacht aan te besteden zodat je werkomgeving ook voor jou werkt.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DE VIND-JE-GEUR-QUIZ

JE PERFECTE GEUR MATCH

 

Geniet van een geur die helemaal bij jou, je stemming en je passies past. Doe vandaag nog onze snelle quiz om de jouwe te ontdekken.

Start de quiz

Palmolive logo with flowers